Dans för nybörjare

Dans för nybörjare

Allt du behöver veta för att börja lära dig dansa

Dans är en rolig aktivitet som alla kan njuta av. Ja, alla kan lära sig att dansa, du behöver bara ta dig tid och ge det ett försök. Oavsett om du letar efter att lära dig några nya rörelser för dansgolvet, är intresserad av att bli en professionell dansare eller bara vill använda det som träning, finns det några saker du behöver veta.

Från att hitta din rytm till olika dansstilar och gå på din första klass, låt oss ta reda på hur du får dig in i dans och börjar röra på dig.

Att lära sig att dansa

Dans är en underbar hobby som många människor över hela världen tycker om. Förutom att det är väldigt roligt är dans bra för dig, både fysiskt och mentalt. Vem som helst kan lära sig dansa… det är en enkel fråga om att lära sig att röra sin kropp.

Ett av de första stegen du kan ta är att träna på att hitta ett beat i musik. Beatet etablerar en rytm som du kan röra dig till, även om det bara är huvudet som rör sig först. Varje låt har ett beat, du måste bara känna igen det.

Nästa upp är tajming. Detta betyder helt enkelt att du sätter rörelser till takten. Tajming är nyckeln i varje dansstil och det är ofta bäst när du bara kan släppa taget och uttrycka dig fritt genom rörelser.

Att välja en dansstil

Att välja en dansstil

Balett, jazz, modern, hiphop, stepp… du kan välja mellan många dansstilar. Ingenting säger att du måste hålla fig till en heller. Kanske gillar du uttrycket av modern dans men också njuta av det roliga partnerarbetet som finns i swingdans. Du kommer snabbt att upptäcka att att lära dig vilken dansstil som helst hjälper dig att lära dig en annan, så utforska gärna.

Många dansare väljer att börja med balett. Det är en väldigt formell stil och bra för att träna din kropp att röra sig med en viss elegans och flyt. Balettens fot- och handpositioner överförs också till andra stilar, så det är verkligen ingen dålig idé att ta några balettlektioner och lära sig grunderna i dans.

Hitta en bra dansklass

Hitta en bra dansklass

Dansskolor är lättillgängliga i många städer och städer, så det finns sannolikt en eller två nära dig. Vissa är privatägda medan andra drivs av samhällscentra, skolor eller lokala organisationer. Kolla runt i ditt område och se vad som finns tillgängligt. Fråga vänner om deras erfarenhet av en skola och se om du kan observera en klass eller två för att få en känsla för det.

Oavsett om du funderar på att ta en tangoklass på kvällen eller anmäla din dotter till balett, är det en bra idé att ta reda på lite om instruktören. Som alla yrken finns det bra danslärare och de som inte är lika bra.

Dansare ska känna sig bekväma med sina instruktörer. Det kan vara en känslomässig upplevelse eftersom du ofta uttrycker dig själv på sätt som du inte har gjort tidigare, så en bra relation mellan elever och lärare är nyckeln.

Vad man ska ha på sig på danskursen

Vad man ska ha på sig på danskursen

Att bära lämplig klädsel gör att du kan känna dig bekväm och röra dig fritt medan du dansar. Varje klass är lite olika och din instruktör kan ha en specifik klädkod eller rekommendationer. Ändå finns det några saker som de flesta dansare har i sin dansväska.

Trikåer är ganska standard för många dansklasser och de finns i en mängd olika stilar och färger. Hitta en som du är bekväm med att bära, och om du vill, överväg en kjol också.

Många dansare väljer också att bära konvertibla tights. Dessa geniala leggings är väldigt bekväma och ofta mycket starkare än strumpbyxor du kan ha under dina kläder. Det bästa är att det finns ett hål under dina fötter så att de kan glida upp över foten till fotleden och njuta av friheten med fotlösa tights under lektionen.

Skor tenderar att vara mycket specifika för dansstilen. Till exempel kommer balettstudenter vilja äga ett par bra balettskor. När du är redo för avancerade klasser kan du behöva spetsskor också. På samma sätt bärs steppskor speciellt för steppdans.

Jazzskor är lite mer universella. De kan vara en del av din jazzklassklädsel och kan också bäras i moderna dansklasser. Dessa är vanligtvis svarta och har en mjukare, mer flexibel sula än vanliga skor.

Hår och smink

För ditt hår kan du överväga att ha en traditionell ballerinabulle. Ja, det finns ett knep att linda in håret i den där snygga lilla knuten. Det är ett bra sätt att hålla det ur vägen oavsett vilken dansstil du utövar.

När det är dags för ett dansframträdande, vill du lära dig hur man applicerar scenmakeup. Detta är mycket kraftigare än den makeup du skulle bära i ditt vardagliga liv, så gör dig redo att vara lite modig. Detta säkerställer att publiken kan se dina ansiktsuttryck på långt håll eftersom scenbelysning verkligen kan sudda ut dragen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *