Fem livsfärdigheter som lärts genom dans

Fem livsfärdigheter som lärts genom dans

Dans är mer än en färdighet, talang eller uttryck; det är också ett sätt att lära sig. I varje steg lär sig en dansare en läxa eller två om livet, och dessa lektioner kan sträcka sig utanför dansstudions väggar.

Om du är en dansare eller vill bli det, här är några av de livskunskaper som dans kan ge:

1: Lär ut lagarbete och ansvarstagande

Varje dansare har upplevt att vara en del av ett team minst en gång i livet. Att arbeta i en grupp kan se enkelt ut utifrån, men det krävs mycket övning och koordination för att framstå som en.

När man går med i en balletklass behöver alla lära sig att samarbeta och förstå varandra för att skapa en harmonisk relation på scenen. Det innebär att delta i varje repetition, fokusera varje gång de övar och tillämpa det de har lärt sig för en fantastisk prestationsdag. Det handlar om både individuell och gruppinsats.

2: Ökar ens ansvar

Dans handlar inte bara om att vara bra på dansgolvet. Det handlar också om att vara ansvarsfull och hårt arbetande. Färdigheter kan alltid läras och förbättras. Det som skiljer en bra dansare från andra är deras hårda arbete och engagemang för det de gör.

En ansvarsfull dansare vet vikten av att komma i tid och göra ordentliga uppvärmningar innan de börjar lektionen eller repetitionen. De måste veta hur de ska lyssna på sin instruktör och anpassa sig efter behov.

Flexibilitet i dans

3: Hjälper till att förbättra beslutsamhet

Dansarna fortsätter att öva fram till dagen för föreställningen. De vet att det inte bara handlar om prestationen. Det går ut på att låta kroppen vänja sig vid tröttheten och svårigheten i koreografin. Det förblir ihärdigt trots suget att avsluta snabbt och åka hem för att vila lite. En riktig dansare är alltid fast besluten att prestera sitt bästa i varje klass, repetition och uppträdande.

4: Låter människor vara kreativa

Förutom att uttrycka sina känslor, budskap eller önskemål, förbättrar dans en persons kreativitet genom att låta dem uttrycka rörelse på egen hand under repetition. Dansare dansar inte bara det de har lärt sig utan de måste också lyssna på musiken och låta kroppen tala. Många dansare blir också koreografer. Att bygga ett helt nytt verk eller helt enkelt lära andra människor att dansa är redan en kreativ process.

Det finns mer med balett än bara dansen

5: Lär ut flexibilitet

Flexibilitet i dans handlar inte bara om att kunna sträcka ut kroppsdelarna. Det är att lära sig att anpassa sig till eventuella förändringar tills hela skådespelaren hittar ett sammanhållet sätt att presentera sina koncept. Det är att lära sig att dansa för flera instruktörer som vill ha olika saker. Det är flexibiliteten att balansera känslor, kognitiv flexibilitet och social interaktion när man presterar. Slutligen är det att lära sig att balansera frustrationen och nåden varje gång du gör misstag medan du presterar.

Slutsats

Det finns mer med balett än bara dansen. Det kan vara en hobby för vissa, men det är en livsstil för många. Det här är några av de värdefulla livslektionerna som dans lär sina elever. Varje dansare växer inte bara som en skicklig dansare utan som en disciplinerad, ansvarsfull och kreativ individ i denna värld.

Ta fram det bästa genom att ta fram dansaren inuti dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.