Så du vill veta hur man blir en bättre dansare

Hur man blir en bättre dansare: 5 tips

Så du vill veta hur man blir en bättre dansare?

Här är 5 viktiga tips som hjälper dig att snabbt förbättra dig som dansare:

1. Ta lektioner konsekvent (du är inte speciell)

Vissa människor tror att de kan bli bra utan att någonsin ta några danslektioner…

Det här är ett misstag. Tänk på allt annat du någonsin lärt dig i ditt liv, kunde du det bara helt automatiskt? Nej, du tog förmodligen lektioner för att bli bra på det. Detsamma gäller med dans. Du kan ta lektioner personligen eller online. För personliga lektioner kan du ta grupplektioner eller privatlektioner. För onlinelektioner kan du lära dig av videor.

Dessutom är det viktigt att ta sig tid att hitta rätt danslärare för dina mål, för vissa är definitivt mer kvalificerade än andra. Min rekommendation är att prova en lektion med flera lärare innan du bestämmer dig för en specifik dansinstruktör.

2. Träna dagligen hemma/i studion

En av de viktigaste vanorna du måste ta till dig är daglig, konsekvent träning. Oavsett hur naturligt bra du är så måste du öva om du vill bli en bättre dansare. Många antar att bara för att de tar lektioner behöver de inte träna. Detta kunde inte vara längre från sanningen. Det är just för att du tar danslektioner, du behöver öva ännu mer för att se till att du behåller allt du har lärt dig.

Att bli en bättre dansare kräver muskelminne. Och muskelminnet kräver mycket upprepning genom träning. Så övertänk det inte – gör helt enkelt lite plats i ditt vardagsrum, skaffa en spegel och öva på de saker du arbetade med på din senaste lektion/klass.

Hur man blir en bättre dansare

3. Ha ett mål

Ett av de snabbaste sätten att förbättra din dans är helt enkelt att ha ett mål att arbeta mot. Målet kan vara ett framträdande på din studios showcase eller fest. Det kan också vara en danstävling. Även om du inte vill uppträda kan du fortfarande komma på ett socialt dansmål som ”att kunna dansa bekvämt på nästa månads fest”. Var kreativ med det eftersom det inte finns några fel eller rätt mål. Det viktigaste är att ha en och att ha ett framtida datum som du jobbar mot. Detta kommer att hålla dig motiverad med din dagliga träning!

4. Känn din kropp

Efter att du har lärt dig mekaniken i stegen och rutinerna måste du se till att du låter din kropp ”Känna” rörelserna så att alla steg och koreografi verkligen kan sjunka in i ditt muskelminne. Du vill inte sitta fast i huvudet när du övar eller tar lektioner, du måste vara i ”din kropp” för att behålla dansrörelserna och utvecklas snabbare.

När du har fått till det ganska bra är det bara att sätta på musiken och försöka känna hur din kropp följer med musiken… Detta kommer också att ge njutning till din dans.

5. Håll dig inspirerad

Det är viktigt att arbeta med att förbli inspirerad och motiverad med ditt mål att bli bättre i dansen. Livet kommer i vägen, så vissa dagar kommer du att bli mer inspirerad än andra… Nyckeln är att ta reda på några specifika triggers som kan ge dig energi snabbt att komma tillbaka i spåret, när du inte känner för det.

Låt oss till exempel säga att du inte känner för att gå till din dansträning idag. Vad du kan göra är att titta på några videor av dina favoritdansare som framför din favoritkoreografi på youtube!

Det borde få dig tillbaka på rätt spår snabbt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.